Cursusaanbod


Beginnerscursus EHBO

Aan de hand van het Oranje Kruis Boekje wordt u wegwijs gemaakt hoe u eerste hulp biedt aan een slachtoffer. Een docent behandelt met u de lesstof, en door oefenen leert u hoe te handelen. Uw cursus wordt afgesloten met een examen, waarna u zich, indien u dit examen met succes aflegt, eerstehulp verlener mag noemen.

EHBO bij kinderen, hartreanimatie en bediening AED maken onderdeel uit van de cursus.

Wij zijn voornemens om in het voorjaar van 2021 i.s.m. EHBO vereniging Swifterbant een nieuwe beginnerscursus te starten. Dit is afhankelijk van de dan geldende Covid-19 maatregelen. 

 

Herhalingscursus

Om uw diploma geldig te houden dient u regelmatig bijgeschoold te worden en de lesstof te herhalen. Hiervoor hebben we 4 groepen, verdeeld over een aantal dinsdagen en een woensdag. Elk jaar dient u een aantal competenties in ieder geval te herhalen.

Door lid te worden van onze vereniging word u automatisch uitgenodigd voor de herhalerscursus.
Kosten van het lidmaatscap is € 50,-  per jaar (bij automatische afschrijving).

Mocht u kiezen voor het niet automatisch incasseren van het bedrag, dan brengen we u € 2,50 in rekening, het totaalbedrag zal dan € 52,50 bedragen.

 

Reanimatie & AED bedienaar

Hier leert u hoe vast te stellen of u een reanimatie mag gaan starten en hoe u dit in de praktijk aanpakt. Ook leert u hoe u een AED moet bedienen en waar u op moet letten als u de AED gaat gebruiken. Reanimatie van kinderen en baby's is onderdeel van deze cursus.

De cursus bestaat uit 2 lesavonden van 2 uur.

Om het certificaat geldig te houden, moet u vervolgens jaarlijks een herhalingscursus (1 lesavond) volgen.

Door Covid-19 zijn in het voorjaar van 2020 alle AED (herhalings)cursussen stil komen te liggen. Wij hopen deze in het voorjaar van 2021 weer te kunnen hervatten, afhankelijk van de dan geldende Covid-19 maatregelen.

Cursus Wandelletsel

Momenteel staat er geen nieuwe cursus op de agenda, deze staat gepland voor voorjaar 2022 (bij voldoende belangstelling). Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Direct aanmelden voor één van onze cursussen kan via het aanmeldformulier. Na uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Copyright EHBO Dronten