Cursusaanbod


Beginnerscursus EHBO

Aan de hand van het Oranje Kruis Boekje wordt je wegwijs gemaakt hoe je eerste hulp biedt aan een slachtoffer. Een docent behandelt de lesstof, en door oefenen leer je hoe te handelen. De cursus wordt afgesloten met een examen, waarna je je, indien je dit examen met succes aflegt, eerstehulp verlener mag noemen.

EHBO bij kinderen, hartreanimatie en bediening AED maken onderdeel uit van de cursus.

De cursus is op maandagavond van 19:30 - 21:30 uur in de Meerpaal. 

 

De beginnerscursus 2023 tot Eerste Hulp Verlener start 6 maart. 

De cursus bestaat uit 11 lessen (incl. koffie of thee) en een examen. 

De cursusdata zijn: 

6 maart - les 1

13 maart - les 2

20 maart - les 3

27 maart - les 4

3 april - les 5

17 april - les 6

1 mei - les 7

8 mei - les 8

15 mei - les 9

22 mei - les 10

5 juni - les 11 

12 juni - examen

 

De kosten bedragen € 250,00. Dit is inclusief lesboekje, oefenmateriaal, examenkosten en certificering bij het Oranje Kruis.

Na overmaking van € 50,- inschrijfgeld op bankrekeningnummer NL74 RABO 0112 5550 98 t.n.v. EHBO Vereniging Dronten, is je inschrijving definitief. Voor aanvang van de cursus maak je het resterende bedrag van € 200 over. Na betaling van het volledige bedrag ontvangt je een factuur voor de zorgverzekeraar, deze vergoeden vaak een gedeelte van de kosten als je aanvullend verzekerd bent.

Aanmelden voor deze beginnerscursus kan via ons aanmeldformulier.
(n.b. de cursus gaat door bij voldoende deelname)
 

 

Herhalingslessen EHBO

Om uw diploma geldig te houden dient u regelmatig bijgeschoold te worden en de lesstof te herhalen. Hiervoor hebben we 4 groepen, verdeeld over een aantal dinsdagen en een woensdag. Elk jaar dient u een aantal competenties in ieder geval te herhalen.

Door lid te worden van onze vereniging word u automatisch uitgenodigd voor de herhalerscursus.
Kosten van het lidmaatschap is € 50,-  per jaar (bij automatische afschrijving).

Mocht u kiezen voor het niet automatisch incasseren van het bedrag, dan brengen we u € 2,50 in rekening, het totaalbedrag zal dan € 52,50 bedragen.

 

Reanimatie & AED bedienaar

Hier leert u hoe vast te stellen of u een reanimatie mag gaan starten en hoe u dit in de praktijk aanpakt. Ook leert u hoe u een AED moet bedienen en waar u op moet letten als u de AED gaat gebruiken. Reanimatie van kinderen en baby's is onderdeel van deze cursus.

De cursus bestaat uit 2 lesavonden van 2 uur.

Om het certificaat geldig te houden, moet u vervolgens jaarlijks een herhalingscursus (1 lesavond) volgen.

Momenteel  zijn er nog geen nieuwe data bekend voor deze cursussen. U kunt d.m.v. van het aanmeldformulier aangeven interesse te hebben in een cursus. Bij voldoende belangstelling kunnen wij een cursus verzorgen.

Cursus Wandelletsel

Donderdag 23 februari zal Dhr. D. Past een herhalingsles Wandelletsel verzorgen. Leden die in bezit zijn van het certificaat Wandelletsel zullen hiervoor aangeschreven worden. U kunt d.m.v. van het aanmeldformulier aangeven interesse te hebben in een beginnerscursus Wandelletsel. Bij voldoende belangstelling kunnen wij een cursus verzorgen.Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

 

Direct aanmelden voor één van onze cursussen kan via het aanmeldformulier. Na uw aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
 

Copyright EHBO Dronten